Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Klooster Dolphina Enschede

De Hofmeesters maakte een inventarisatie en analyse van het te renoveren klooster Dolphia in Enschede. Het klooster bestaat uit vier onderkelderde vleugels van twee en drie bouwlagen in een vierkant rondom een mooie kloostertuin. Na renovatie moet het onderdak bieden aan kleine ondernemers. Het klooster is een rijksmonument. 

 De Hofmeesters maakte een voorstel met daarin vier aandachtspunten:

ruimtelijke indeling en beleving
logistiek
veiligheid
duurzaamheid

Het klooster moet volgens de visie van De Hofmeesters een plek van rust en bezinning blijven, met een sobere inrichting en verwijzingen naar de oorspronkelijke bewoners, de Kapucijner monniken. Andere aandachtspunten zijn het versterken van de architectuur, de binnentuin als parel, voldoende parkeerplaatsen, lage beheerkosten en hergebruik van materialen.

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren