06 13 67 99 47          info@dehofmeesters.nl        

Werkwijze

Vrijblijvende afspraak
Bij de eerste ontmoeting luister ik graag naar uw verhalen, uw doelstellingen en het ideaalbeeld wat u voor ogen heeft. Uw levensstijl, architectuur van de woning en de omgeving vormen samen de basis voor een passend plan. De tuin wordt uw buitenleefruimte die onlosmakend verbonden.

Akkoord op de offerte voor het maken van een schetsontwerp

Inventarisatie / Opmeting van de tuin
Nadat we akkoord wordt de tuin en de woning  opgemeten het liefst door een landmeter. Indien er eerste een ruwe opzet wordt verwacht kan dit op basis een kadaster gegevens.  Alle bestaande elementen (verharding, putten,…) worden vervolgens in het bestandsplan opgenomen. En er wordt gelijktijdig een hoogtemeting uitgevoerd.

Schetsontwerpen
Uw wensen en eisen gecombineerd met onze kennis en ervaring vormen samen de basis voor een schetsontwerp ook wel SOgenoemd. Door het zien en bespreken van het eerste ontwerp begrijpt u de gedachte gang van de ontwerper. Waardoor u een goede eerste indruk krijgt bij indeling van de buitenruimte en de gewenste stijl – sfeer. En schets is een eerste vertaling van uw wensen en ideeën. Bij een schetsontwerp wordt er op een grotere schaal gekeken naar de mogelijkheden en de ruimtelijke invulling. We letten in deze fase nog niet bewust de op maatvoering maar kijken meer naar de verhoudingen. Na het bespreken van het eerste schetsontwerp heeft u de tijd om er nog eens goed over na te denken. Zodat u duidelijk heeft wat u wel of niet aanspreek van het gepresenteerde voorstel.

Voorlopig ontwerp tot Definitief uitvoeringsplan
De nodige aanpassingen van het voorontwerp worden aangebracht en dit vormt uiteindelijk het definitief ontwerp. Dit plan bevat een technische beschrijving van alle benodigde materialen met de hoeveelheden.
Indien gewenst kunnen we het plan in 3d uitwerken waardoor u een goed beeld krijg van de situatie.

Beplantingsplan met plantenlijst
De beplanting vormt een natuurlijke bouwstenen van de buitenruimte. Dit plan verduidelijkt de plantenkeuzes en toont aan welke planten waar worden geplaatst. De meetstaat geeft de specifieke kenmerken en hoeveelheden weer. Bij elk beplantingsplan wordt de bijhorende plantenlijst met eigenschappen gemaakt. Dit geeft een duidelijk beeld van de gebruikte beplanting aan de hand van foto’s, tekst en uitleg. We letten hierbij vooral op bloeiwijze, texturen kleurgebruik contrasten en bloeitijden. Zodat er over het hele jaar door iets moois te zien is. Beleef de seizoenen!

Uitvoerings- en detailtekeningen
Hier worden alle technische details overzichtelijk uitgewerkt zodat de praktische uitvoering en aanleg duidelijk verloopt. Het matenplan bevat alle exacte maataanduidingen.

Technische onderbouwing
Indien gewenst kan technische onderbouwing aangemaakt worden. Dit vormt een gedetailleerde aanvulling van de technische beschrijving op het definitief ontwerp. Kortom: alles van A tot Z om de uitvoering tot in de puntjes te kunnen uitvoeren. Dit is vooral handig als u de tuin bij meerder partijen wilt neerleggen voor een prijsvergelijking.

De Rentmeesters
Om u, als opdrachtgever, optimaal te kunnen begeleiden tijdens de uitvoering van de tuin- werkzaamheden, kunnen wij u bijstaan en kijken we samen naar de geleverde kwaliteit van de hovenier – aannemer. Op diverse tijdstippen wordt de uitvoering en het verdere verloop van de planning besproken en kunnen evt. termijnen worden verrekend. Uiteraard in goed overleg met de klant en de hovenier - aannemer.